kapalkertas - photography's art

By: Fitri Sinan

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 18-Mar-2009 15:13 Email | Share | | Bookmark
new home | http://kapalkertas.peekepiccas.com

assalamualikum sume

selepas beberapa lama penutupan fotopages ni, aku dengan ini mengumumkan pembukaan 'rumah' baru yang akan sentiasa diserikan dengan berbagai-bagai aktiviti. dengan ini secara rasminya blog baru aku yang baru



dan kini berakhirlah perjuangan di fotopages. BOIKOT fotopages!! tq.


Thursday, 8-Jan-2009 17:09 Email | Share | | Bookmark
BOIKOT produk ISRAEL



memang sedih dan berat hati tp mesej amat jelas. berhari-hari gak aku memikirkannya utk penutupan akaun ni. selama ni aku menyumbang kepada kekukuhan ekonomi isreal yang jelas sekali puak yahudi tiada niat yang murni langsung lahir ke dunia nie. puak yang suka kepada keganasan tapi sering berucap atas nama keamanan. setelah sekian lama aku bertapak di dunia FOTOPAGES ciptaan israel yang setiap hari menumpahkan darah saudara seagama kita sendiri. dan atas nama ISLAM antara tanggungjawab sebagai saudara seagama dengan warga Palestin adalah dengan mengatakan TIDAK kepada segala produk israel. walaupun kita sedar setiap umat dicipta beserta kelemahan, bermakna kita tak dapat nk hindarkan produk israel 100%.



saban hari umat islam di Palestin di bunuh kejam. budak-budak malah bayi dibunuh macam pijak semut jer. kalau aku teruskan dengan mencari rezeki dengan cara menyokong produk israel yang hasilnya dicurahkan kepada penindasan umat islam Palestin, adalah amat berdosa. secara tak langsung aku menyumbang sama!! oleh itu cukuplah utk hari ini aku akan menutup akaun fotopages aku ni utk selama-lamanya. jika korang mengatakan aku kolot tp sedarlah sedangkan kebaikan sebesar zarah pun Allah ambil kira, inikan pula kejahatan yang sebesar zarah. adakah kita yakin diri kita layak ditempatkan bersama-sama orang yang beriman? kita hanya mampu berdoa semoga Allah menerima amal kita, insyaAllah..



dengan ini aku mengisyitiharkan penamatan bagi http://kapalkertas.fotopages.com. untuk sementara korang buley layari url flickr seperti kat atas sementara aku mengusahakan perpindahan ke blog/website baru yang InsyaAllah tiada unsur ke atas penyumbangan secara tak langsung kepada ekonomi israel. begitu juga 1 lagi akaun fotopages selaku akaun rasmi team PEEKePICCAS™ akan ditutup tidak lama lagi. insyaAllah rezeki datang dari Allah, smoga dengan penutupan akaun fotopages ini tak menjejaskan punca rezeki bidang fotografi ini. aku berharap rakan-rakan di luar sana yang masih bergantung harap kepada kebaikan israel yang menindas umat seagama kita, diharap dapat hentikan. insyaAllah semoga Allah memberkati usaha kita.


Fitri Sinan
+6016 255 4440
emel: carpalkertas@yahoo.com
http://peekepiccas.fotopages.com - Wedding (PEEKePICCAS™) akan berpindah ke alamat baru tidak lama lagi


Monday, 5-Jan-2009 18:57 Email | Share | | Bookmark
teknologi semakin pesat berkembang

sbnrnye tgh sibuk siapkan album client. utk mock up sticky alhamdulillah da siap part designing cover. so agak lege sket bila keje yang ssh dapat disiapkan. ssh ke? memanng ssh nk cari idea sbb pada aku design utk setiap client biar unique dan ada kelainannya tersendiri. mana yang dikatakan kelainan tue? just drop me n email, i'll answer all ur question



tgh pilih-pilih gambar untuk di-print out, tetiba tertarik pada sekeping gambar yang dapat menceritakan perubahan teknologi masa kini. bila kita tgk masa kini yang dah pun memasuki tahun baru, 2009M dan juga 1430H yang hanya 2 hari berselang, teknologi berubah dr 1 tahap ke tahap yg lain. skrg kita tgk budak-budak skolah rendah pn dah mampu ada enfon(of kos parents dierang yg bg kan hehe) sendiri. kalo dikenang balik enfon pertama yang aku miliki adalah Nokia 3315 pada usia 18 taun. tu pn enfon 2nd jer. byk kali gak pk nk beli ke x, ye la pki duit keje kilang. pnt ooo keje kilang. ms tu br sedar ingt sng ke mak ayah cari duit nk skolahkan aku. skrg ni pn mak ayah aku pn dah ada enfon sendiri. alhamdulillah mereka tak tertinggal dgn arus deras teknologi walaupun sekadar tau jawab n letak jer.



kalo dulu permainan kt cam dam aji, daun kad, ceper(penutup botol), batu seremban, skrg bebudak ni main kt enfon je. lagi la skrg ni enfon screen kaler da murah. xmcm baru2 klua smpi 8-9 ratus. walaupun deras cane pun arus teknologi, jgn sesekali kita leka dgn kenikmatan yang kita kecapi masa kini. bukan nak mengajar utk bersikap tak mensyukuri atau tak mencukupi apa yang dah dikecapi, tapi kenelah sentiasa beringat dan berjaga-jaga satu hari pasti akan ada masalah yang tak terjangka. bak kata org jawa "expect the unexpected". eh...ada org kol, sok ke luse ke tulat ke lah sambung lain topic eh. heloooooo.......


Fitri Sinan
+6016 255 4440
emel: carpalkertas@yahoo.com
http://peekepiccas.fotopages.com - Wedding (PEEKePICCAS™)


Saturday, 3-Jan-2009 18:11 Email | Share | | Bookmark
akhirnya syah bertunang dah



tgk tajuk pun dah tau kan cerita pasal apa syah akhirnya selamat bertunang dengan pasangannya, eizan bertempat di rumah izan di Jeram, selangor. xingt lah brape dulang dari syah brape dulang dari eizan, yang penting CONGRATULATION to both of u. waiting for the wedding ceremony lak next year perhaps hik hik. lepas ni syah ngn eizan terpaksa berjauhan sbb syah dah pun dapat tahu die kene psoting ke Sarawak sbb mengajar. selamat berkhidmat utk negara rakanku!! chayokk!! hehe...8 jam g skolah, 8jam blk skolah. bape jam lak ko rehat yek haha..


yeah..aku botak skrg


cam biasa...ladyboss blakang maaa


alhamdulillah..


ATATians yang dtg utk melantak


Fitri Sinan
+6016 255 4440
emel: carpalkertas@yahoo.com
http://peekepiccas.fotopages.com - Wedding (PEEKePICCAS™)


Saturday, 3-Jan-2009 08:53 Email | Share | | Bookmark
Solemnization | Reza & Ida



Kali nie, majlis berlangsung di rumah Reza di Muar, Johor pada keesokan harinya. Pasangan yang mengenakan warna merah maroon amat sesuai digabungkan dengan pelamin berasaskan warna putih. klik cini utk full entry.


Fitri Sinan
+6016 255 4440
emel: carpalkertas@yahoo.com
http://peekepiccas.fotopages.com - Wedding (PEEKePICCAS™)


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net